Požežanin Robert Krpan sudio seniorsko Prvenstvo Italije

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Robert Krpan sudio je državno Prvenstvo Italije u malom talijanskom gradiću Chianciano Terme. U sklopu Prvenstva Italije održano je polaganje za prvu i drugu IBA (International Boxing Association) sudačku zvjezdicu. Polaganju za drugu IBA sudačku zvjezdicu pristupio je i Robert Krpan. Podsjetimo, Robert je prošle godine položio za prvu zvjezdicu i postao međunarodni sudac u Poljskom gradu Kielcu, a o čemu smo pisali u članku “Požega dobila prvog međunarodnog boksačkog suca, Roberta Krpana“.

Što točno znače zvjezdice, pojasnio nam je sam Krpan:
“Najviše je moguće imati 3 zvjezdice. S 1 zvjezdicom se smiju suditi pojedini međunarodni turniri, seniorska državna prvenstva i međusobni dvoboji reprezentacija, dok s dvije zvjezdice kontinentalna prvenstva i znatno veći međunarodni turniri, dok s 3 zvjezdice svi turniri u amaterskom boksu pa tako i Olimpijske igre i svjetska prvenstva.

Polaganje se sastoji od teorijskog ispita poznavanja pravila i procedura, snalaženje i primjene pravila kao ringovi sudac te kvalitete bodovanja kao bodovni sudac, a rezultate ispita će znati tek sredinom siječnja.”

Na polaganju su uz sudce iz Italije došli i sudci iz Irske, Bugarske, Litve i Estonije, a na kao gosti turnira došli su i legende talijanskog boksa kao što su Clemente Russo, Roberto Cammarelle, Maurizio Stecca, Aziz Mouhidine i drugi.

Na pitanje kako je odsudio turnir i smatra li da je uspješno položio za drugu IBA sudačku zvjezdicu, Krpan je kratko dodao: “Smatram da sam dobro odsudio turnir i da bih trebao položiti za drugu zvjezdicu”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *