Požežanka Darija Prša, predsjednica uprave Narodnih novina iznenada dala otkaz

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Foto: VERN

Foto: VERN


Dvije godine nakon imenovanja predsjednica uprave Narodnih novina Darija Prša iznenada je dala otkaz te je napustila ovu državnu tvrtku – doznaje tportal.
Prša ju je preuzela nakon što je prethodnoj upravi, imenovanoj 2017. godine i opterećenoj cijelom serijom skandala, tada istekao mandat. S njom je u upravu imenovana Silvija Žužul, a treći član nastavio je biti Robert Hirc, kojega se u kuloarima godinama povezivalo s Reformistima Radimira Čačića. On je prije godinu dana potiho smijenjen upravo u trenutku u kojem se Čačić razišao s vladajućom HDZ-ovom koalicijom.

Narodne novine tako su danas ostale na samo jednoj članici uprave – Silviji Žužul, diplomiranoj pravnici koja je prethodno radila na HRT-u i u također državnoj tvrtki APIS IT.

Razlozi otkaza dosadašnje direktorice Prše zasad su nepoznati, a ona sama otkazala je već dogovoreni intervju za tportal.

Situacija je posebno osjetljiva zato što su upravo Narodne novine zadužene za tiskanje glasačkih listića za izbore te zato što nikada u svojoj povijesti nisu imale situaciju da taj posao moraju odraditi tri puta u jednoj godini. Upravo o tome nedavno je, u jednom od svojih vrlo rijetkih javnih istupa, govorila direktorica Prša.

‘Ono što daje posebnu dinamiku i izazov jest da nam je poznat samo datum europarlamentarnih izbora te da imamo iznimno kratak rok za tiskanje glasačkih listića i isporuku izbornog materijala na osamdesetak lokacija – 48 sati. Za sada smo uspjeli odraditi sve u zadanim rokovima, izabrali smo najbolji poslovni model tiskanja glasačkih listića uvažavajući sve propise, kao i sigurnosne uvjete, koji moraju biti na najvišoj razini. Natječaji za nabavu glasačkih kutija provedeni su, kao i za papir za tiskanje glasačkih listića, putem transparentne javne nabave. U posljednjih pola godine imala sam nemali broj raznih sastanaka, ali bilo je uspješno i svi su preduvjeti za superizbornu godinu posloženi’, rekla je Prša za časopis Lider.

Procjenjuje se da će Narodne novine u ovoj godini samo od poslova povezanih s trima izborima imati prihod od oko 25 milijuna eura.

Prša je, inače, doktorica ekonomije koja predaje na Sveučilištu VERN, a lani je prvi put uvrštena na Liderovu listu 50 najmoćnijih predsjednica uprave u Hrvatskoj, na kojoj su osim nje još samo dvije žene iz javnog sektora, obje iz područja zdravstva.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *