Predsjednik Savjeta mladih i Mladeži gradskog HDZ-a Luka Hećimović obmanjuje sugrađane

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Prije nekoliko dana na požeškom 034 portalu, objavljen je članak pod nazivom “SAVJET MLADIH GRADA POŽEGE: ʺKroz različite aktivnosti nastojimo potaknuti što veći broj mladih da nam se pridružiʺ.
U članku je bilo zamišljeno da se Požežankama i Požežanima prezentira djelovanje i rad Savjeta mladih jer sugrađanke i sugrađani ekipu iz Savjeta mladih, kako gradskog, tako i iz županijskog ili nacionalnog smatraju uhljebima i političarima koji “zgrću” ozbiljnu lovu.

Što su uopće Savjeti mladih?
Savjeti mladih osnivaju se kao savjetodavna tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave. Njihova zadaća je promicanje i zagovaranje prava, potrebe i interesa mladih na njihovoj lokalnoj i područnoj (regionalnoj) razini.
Za svoj rad ne ostvaraju nikakvu naknadu. Jedina naknada koja se članovima Savjeta mladih zna isplatiti su putni troškovi.

Na žalost, od jako dobre ideje 034 portala, završilo je kao samopromocija Luke Hećimovića, predsjednika Savjeta mladih Grada Požege i predsjednika mladeži HDZ-a Požega koji u vlastitoj samopromociji nije birao sredstva te je s nekoliko lažnih informacija obmanuo sugrađanke i sugrađane.

Uoči blagdana Uskrsa proveli smo radionicu u suradnji s požeškim Dječjim vrtićem „Cvjetna livada“. Članovi Savjeta tako su proveli ugodno dopodne s najmlađima pomažući im u bojanju i ukrašavanju uskršnjih pisanica” – izjavio je Hećimović, što je laž.
Ovaj projekt odradili su zajednički Savjet mladih Grada Požege i Savjet mladih Požeško-slavonske županije, ne samo Savjet mladih Grada Požege kako navodi. S obzirom na to da je predsjednik Hećimović zaboravio, predlažemo mu da ponovno pogleda članke tada objavljene na tu temu, a isto možete napraviti i vi drage čitateljice i čitatelji, klikom OVDJE i OVDJE.

“U svibnju smo bili organizatori Norijade  koja je okupila gotovo sve požeške srednjoškolce na prostoru iza naše Gimnazije. Sve je prošlo bez incidenata, uz zadovoljstvo učenika i pohvale za organizaciju” – ponovno je izjavio Luka Hećimović i dobrano slagao Požežanke i Požežane. Organizatori ovogodišnje Norijade bili su Savjet mladih Požeško-slavonske županije i Savjet mladih Grada Požege, ne samo Savjet mladih Grada Požege.
Nadalje, većina sredstva uložena u Norijadu i organizaciju iste financirana su iz proračuna Savjeta mladih Požeško-slavonske županije.
S obzirom na to da je predsjednik Hećimović zaboravio, podsjetit ćemo ga s plakatom za Norijadu tko su organizatori:


“Nadalje, ostvariti suradnju s Javnom vatrogasnom postrojbom Grada Požege u svrhu pomlađivanja njihova tima te stjecanja dodatnog vida iskustva za članove Savjeta koji to žele.” – Izjavom ove rečenice, jasno nam je da osoba nije svjesna onog što je izjavila i da ne poznaje niti osnovne vatrogasne zajednice.
Pitamo se, kako će to Savjet mladih Grada Požege pomladiti tim Javne vatrogasne postrojbe Požega?
Ova izjava bi možda i imala smisla da je rečeno da će mlade ljude pokušati usmjeravati da se uključe u rad nekog Dobrovoljnog vatrogasnog društva. Zaposlenici Javne vatrogasne postrojbe Požega su školovani profesionalni vatrogasci, ne skupina koja bi htjeli gasiti vatru. Da bi netko postao profesionalni vatrogasac, trebaju mu godine i godine iskustva u DVD-u i ono najvažnije, profesionalni vatrogasci se školuju u Državnim vatrogasnim školama koje se nalaze u Zagrebu, Osijeku, Splitu i Rijeci.
Programi prekvalifikacije se plaćaju, a prekvalificirati se može za vatrogasca i vatrogasnog tehničara.

Žalosno je pročitati da ovako mlada osoba može putem lokalnog medija obmanjivati (čitaj lagati) sugrađanke i sugrađane i “kititi se tuđim perjem”. Savjet mladih Požeško-slavonske županije je napokon jako dobro prepoznat od aktualne županice Antonije Jozić koja je mladim ljudima i njihovim kvalitetnim idejama dala zeleno svjetlo i podršku.
Jedna od provedenih ideja koja je možda i jedinstvena u Hrvatskoj došla je na prijedlog predsjednice Savjeta mladih Požeško-slavonske županije Lare Mandić, a to je projekt “Vozačka dozvola”. Srednje škole su kandidirale po jednog maturanta i onaj odnosno ona koja je imala najviše sreće je kući nakon izvlačenja otišla s bonom za autoškolu, točnije dobila je besplatno polaganje u auto školi po izboru. Ovogodišnja dobitnica je Jana Mustapić – učenica Glazbene škole Požega.
S obzirom na to da Savjet mladih Požeško-slavonske gleda kako malo pomoći mladim žiteljima Požeško-slavonske županije i da većinom u tišini djeluje, nije moguće gledati kako jedna osoba svojata stvari u kojima je jedva sudjelovala i kako svojata nečiji tuđi rad i trud, ali i financijska sredstva. Srednje škole “spadaju” pod Požeško-slavonsku županiju, ne pod Grad Požegu.
Nadalje, većina srednjoškolaca je upravo iz drugih gradova i općina diljem naše županije, ne iz Grada Požege pa shodno svemu navedenom, od sljedeće godine Savjet mladih Požeško-slavonske županije će samostalno organizirati Norijadu kako bi naši maturanti svoj posljednji školski dan mogli zauvijek pamtiti.
Za kraj možemo samo poručiti da se nadamo da se ovakve stvari više neće događati i da se sugrađanke i sugrađane više neće obmanjivati i dovoditi u zablude.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *