Pročelnica Menđel dokazala da uopće ne izlazi na teren iz klimatiziranog ureda?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Zasigurno neiscrpna tema portala Požeški.hr postala je pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i gospodarenje Andreja Menđel.
Sustavno neodržavanje grada i nebriga o komunalnim problemima, dovela je do toga da mi kao portal koji se stavio u svojstvo “igrača” za brigu i pomoć građankama i građanima imamo neograničeno “materijala” za pisanje. Za neodržavanje i nebrigu o komunalnim problemima protekle četiri godine nije kriva pročelnica Menđel jer tada je obavljala izuzetno “zahtjevnu” funkciju direktorice poduzetničkog inkubatora (LO-RA), odnosno nije bila pročelnica. Vjerujemo da je zbog njezinog stručnog i kompetentnog vođenja inkubatora, Požega toliko uznapredovala i da je upravo zbog toga odrađeno “stotine i tisuće” projekata u “režiji” LO-RE i čelne osobe, tada direktorice Menđel.
Uzmemo li u obzir Grad Pleternicu, i njihov PLINK (Pleternički inkubator) samo za primjer, usporedbe radi, PLINK je zasigurno jedan od jačih inkubatora u Hrvatskoj, koji radi vrhunski posao, kako u “povlačenju” sredstava iz EU fondova, tako i u pisanju projekata malom i srednjom poduzetništvu, uostalom u svemu što rade.
Očito je s razlogom tadašnja direktorica PLINK-a Marija Šarić napredovala na poziciju gradonačelnice Grada Pleternice, a direktorica LO-RE Andreja Menđel “samo” na mjesto pročelnice Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i gospodarenje Grada Požege. Napomenimo da je gradonačelnica Šarić radila vrhunski posao u PLINK-u i da je u ovom relativno kratkom periodu (godinu dana) nastavila raditi vrhunske rezultate i sada kao aktualna gradonačelnica.
Pročelnica Menđel se istini za volju nije pokazala kao direktorica a ne možemo pohvaliti niti funkciju aktualne pročelnice.
Poslali smo upit Gradu Požegi na koji čekamo odgovor, a pitanje se bazira na to koliko je sredstava potrošeno na sve vezano s poduzetničkim inkubatorom Požega, a koliko su odradili projekata i “donijeli” novaca Gradu Požegi, kao i Požežankama i Požežanima. Nadajmo se da će imati barem nešto za napisati, da neće ispasti da je institucija LO-RE služila samo za uhljebljivanje podobnih.

Ostavimo se sada poduzetničkih inkubatora, vratimo se temi i problemima “malog čovjeka” za koje očigledno pročelnica Menđel nema sluha, a vjerojatno niti volje.
Prije nešto više od 10-ak dana pisali smo o opasnoj rupi na cesti u Ulici Baruna Trenka u Požegi. Članak pod nazivom “Opasna “rupa” u Trenkovoj ulici u Požegi: Pročelnica Menđel ne reagira” možete pročitati OVDJE.

Ulica Baruna Trenka udaljena je svega nekoliko metara od Ulice Grgin dol u Požegi u kojoj se nalaze fotografije ove obiteljske kuće u derutnom stanju. Iako je obiteljska kuća u privatnom vlasništvu, držimo da je Grad Požega odnosno Upravni odjel pročelnice Menđel dužan reagirati i poduzeti sve mjere kako bi pravovremeno zaštitili svoje sugrađanke i sugrađane.
Svega nekoliko metara je udaljenost i da je pročelnica Menđel izašla na teren vidjeti o kakvoj se rupi radi, odnosno vidjeti o čemu smo pisali i što točno tišti mještane Trenkove ulice, vidjela bi i da se ova derutna kuća ruši sama od sebe te da je kao takva potencijalna opasnost za sve mještane koji svakodnevno prolaze tom rutom.
Da je ovo, da je ono.. Kako kaže stara narodna izreka: “da je baba muško, zvala bi se Duško”.
Očito je pročelnica Menđel čvrsto odlučila biti u svome klimatiziranom uredu koji je za nju “safe zone” i da će jedina mjesta na koja će izaći biti ulica Franje Thauszyja i otvorenje novog dječjeg igrališta u krugu Osnovne škole Julija Kempfa.

Poštovane čitateljice i čitatelji, poznato nam je da je Nacrt prijedloga odluke o komunalnom redu Grada Požege otvoren za savjetovanje sa zainteresiranom javnošću pa pretpostavljamo da pročelnica Menđel užurbano radi na donošenju ove odluke jer donošenjem odluke, za pretpostaviti je da će svi komunalni problemi u gradu Požegi trenutno nestati.

“Krov kuće se urušio sam od sebe, žalili smo se već par puta gradu i nadležnima i nitko nije napravio ništa. Zid do ceste je u lošem stanju, pitanje je dana kad će se srušiti i pasti nekome na auto ili ne daj Bože na nečije dijete” – tvrdi nam uzrujana majka koja je očajna jer nitko ništa ne želi poduzeti da se riješi njihov problem.
Kad pročelnica krene izlaziti na teren, što se ovdje moglo vidjeti da nije, jer da je vidjela bi i sama i ovaj problem koji je udaljen svega nekoliko metara od opasne rupe u cesti koju su nakon našeg članka djelomično sanirali.
S obzirom na to da građanke i građani tvrde da ih pročelnica na ulici ne želi niti pozdraviti, bojimo se i pomisliti koliko će trebati da samostalno sa svojim podređenima krene rješavati probleme bez da joj neki od lokalnih medija ukaže na isto.
Hoće li se nešto napraviti po ovom pitanju ili ćemo čekati prvu žrtvu, ostaje za vidjeti.
U nastavku možete vidjeti fotografije kuće koja ozbiljno ugrožava sigurnost naših sugrađanki i sugrađana.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *