Pročelnica Menđel na Požeški.hr “napada” putem portala iz Slavonskog Broda?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Prije svega dva dana, objavio sam članak pod nazivom “Pročelnice Menđel, zašto uništavate male poduzetnike i ugostitelje?”
Članak je izazvao lavinu nezadovoljnih reakcija i komentara Požežanki i Požežana, a kako i ne bi?
Ulica dužine 103 metra trebala je biti završena 29. travnja 2022. godine., no zbog brojnih problema i starih instalacija, radovi su produženi do 15. svibnja 2022. godine što je za dva dana, a hoće li radovi i tad biti završeni, nisam baš siguran.

Isti dan na večer, kad sam objavio gore navedeni članak, imao sam poziv od Petre Supan, novinarke portala SBplus koja radi za navedeni portal na našem području. Ista me zamolila za kontakt od Ivana Širića, vlasnika ugostiteljskog objekta L’insolito o kome sam pisao, kako ih Grad Požega namjerno ili ne namjerno uništava i kako su im zatvorili prilaz lokalu s jedne, a zatim i s druge strane. Ona bi kao nastavila priču o istoj temi, mislim si super, evo je jedna normalna mlada cura, novinarka, koja se želi založiti za pravo “malog čovjeka”, poduzetnika, ugostitelja kojeg se već tjednima uništava i ne doživljava.

Međutim gospođica Supan, odluči stati na stranu politike i pročelnice Menđel i u članku isproziva mene zbog “napada” na pročelnicu Menđel, a problematiku članka zgura u totalno drugi plan. Video od 16 minuta koji je objavljen u članku u kojemu razgovaraju pročelnica i vlasnik ugostiteljskog objekta i gdje vidno neupućena pročelnica Menđel priča svašta, dok vidno i opravdano uznemireni vlasnik ugostiteljskog objekta iznosi niz problema i nelogičnosti za novinarku Supan su nebitni, o tome nema niti slova, niti riječi u njenom famoznom članku. Vlasnik Širić između ostaloga navodi da svaki mjesec isplaćuje četiri plaće i plaća Gradu Požegi i Republici Hrvatskoj sve moguće namete, a za uzvrat mu Grad Požega nije htio odobriti nikakvo “zamrzavanje” nameta za vrijeme radova. Isto tako govori i o tome kako mu je građevinska tvrtka izvođač radova fekalije istresala uz lokal i s istim “išpricala” fasadu i stolariju.
Govori i gospodin Širić o tome da mu je prvo zatvoren jedan ulaz u ugostiteljski objekt a na dan pisanja moga članka, krenuli su kopati i s druge strane s čime čovjeku tjeraju goste ili one koji žele doći onemogućavaju prilaz.

Sve je to nebitno za novinarku Supan, bitno je da pročelnica Menđel sretna i zadovoljna, tko fućka sugrađane i male privrednike kad je pročelnica Menđel najbliža suradnica gradonačelnika dr.sc. Željka Glavića, ipak mu je ona nekoliko velikih “projekata” odradila.
Ne zaboravimo podsjetiti da je portal SBplus iz Slavonskog Broda dobio daleko najveći ugovor za medije od Grada Požege. Portal iz Slavonskog Broda je najplaćeniji u Požegi pored osam Požeških portala, pa niti ne čudi da mizernim pokušajima i niskim udarcima pokušavaju obraniti neobranjivo.
Pročelnici bi bilo bolje da krene raditi, obilaziti grad i pozdravljati sugrađane, a ne da digne nos do neba i ne doživljava nikoga, građanke i građani su ti koji joj svaki mjesec isplaćuju ogromnu plaću.
Isto tako, pročelnica je donijela možda još neke zanimljive odluke, koje su joj možda na neki drugi način revanširale, no o tome drugom prilikom.
Novinarka Supan kad se drugi put odluči napadati glavnog urednika nekog drugog portala, neka razmisli gdje je tu stručnost, temelj novinarstva i kolegijalnosti na koji se poziva. Ako već nekoga “napadaš” onda to napravi u “rukavicama” a ne u svome tekstu nekolicinu puta navesti ime osobe na koju si frustriran (Mateo Pejaković) , isto tako temu o kojoj si “ko fol” napravila prilog i članak gotovo pa zaboraviš.
Vjerujemo da je pročelnica Menđel bila sretna što niti jedne rečenice iz 16-minutnog videozapisa novinarka Supan nije prenijela, nego je samo prozivala moju malenkost koja za razliku od njih dvije puno toga radi za Požegu i njegove građanke i građane!
Traži li pročelnica Menđel očajno pomoć od Brodskog portala u kojemu se proziva samo osoba koja nju proziva za konstantni nerad i neznanje, procijenite same drage čitateljice i čitatelji.
Požeški.hr ne odustaje od onoga što radi od samog početka a to je ukazivanje na probleme i pomoć Požežankama i Požežanima, ali i ostatku naše predivne Požeško – slavonske županije!

Glavni urednik Požeški.hr Mateo Pejaković

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika