Slavonski dukati i Tamburaški sastav Šokci zaduženi za dobru zabavu ovogodišnjeg Grgureva

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


“Obilježavanje Dana grada Požege jedna je od najvažnijih gradskih proslava, a za svoje sugrađane i goste Turistička zajednica Grada Požege, u suradnji s brojnim ustanovama i udrugama, pripremila je brojne sadržaje koji će se odvijati tijekom cijelog mjeseca ožujka.

Ono što svakako treba izdvojiti je subota 16. ožujka. Ona će biti u znaku povijesnih postrojbi koje nam i ove godine dolaze iz cijele Hrvatske, ali i šire. Mimohod povijesnih postrojbi kreće u 10:30 sati sa starog autobusnog kolodvora ulicom Stjepana Radića prema Trgu 123. brigade. Središnja svečanost postrojavanja održat će se na Trgu sv. Terezije, gdje će biti položen vijenac uz spomenik Luki Ibrišimoviću, požeškom osloboditelju, koji je predvodio narodnu vojsku i na Grgurevo 12. ožujka 1688. krenuo u odlučnu bitku, pobijedivši nadmoćnu tursku vojsku. Uz domaćine, Povijesnu postrojbu „Trenkovi panduri“ i Gradsku stražu Požega, u ovogodišnjem programu sudjelovat će i Gradska straža Bakar, Karlovačka građanska garda, Hrvatski Sokol Osijek, Keglevičeva straža Kostel, Turopoljski banderij, Rapski samostreličari Varaždinska građanska garda i mnogi drugi. Manifestacija je i međunarodnog karaktera pa će tako i ove godine Požegu posjetiti Hajdučka družina Mijat Tomić iz Tomislavgrada, Bosna i Hercegovina, Bilovecka dvorska garda i panduri baruna Trenka – Novi Jićin, Bilovec, Češka, Bűrgergarde der Stadt Ravensburg 1830. (Gradska straža Ravenburg) te mnogi drugi.

Program se nastavlja na Trgu Sv. Trojstva gdje će se od 12:00 sati održavati manifestacija „Zeleno – plavo“ koja će okupit brojne obrtnike iz kontinentalne i jadranske Hrvatske kako bi na jednom mjestu promovirali hrvatske autohtone prehrambene proizvode, tradiciju i običaje. Osim štandova obrtnika, očekuju vas i brojni izlagači s domaćim proizvodima i rukotvorinama.
Za veselu atmosferu i dobru zabavu pobrinut će Slavonski dukati i TS Šokci” – poručili su iz Turističke zajednice Grada Požege.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)