Središnji zatvorski sustav utvrđuje činjenice o korištenju mobitela unutar požeške Kaznionice

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Povodom naših upita Ministarstvu pravosuđa i uprave te objave članka pod nazivom “Koriste li se u Kaznionici u Požegi mobiteli i smiju li se unositi uopće? iz Ministarstva pravosuđa i uprave dostavili su nam informaciju:

“Središnji ured za zatvorski sustav provesti će iz svoje nadležnosti mjere za utvrđivanje činjeničnoga stanja u svezi dobivenih informacija. Po okončanju postupka i utvrđenim činjenicama, Središnji ured će poduzeti sve mjere u okviru svojeg djelokruga.

Sukladno normativnom okviru, upravitelji kao čelnici kaznenih tijela ovlašteni za donošenje odluke o korištenju mobilnih telefona kojom je zaposlenicima, strankama i posjetiteljima zabranjen unos mobilnih uređaja u kaznena tijela.

U odnosu na zabranu unosa mobilnih uređaja za komunikaciju, upravitelji mogu izuzeti, zaposlenike kaznenih tijela, službenike Središnjeg ureda i predstavnike državne vlasti koji unose službene mobilne uređaje za komunikaciju, ukoliko svrha njihova dolaska nije direktna komunikacija sa zatvorenicima bez nadzora.”

Ministarstvu smo dostavili i izjavu jedne zaposlenice Kaznionice u Požegi u kojoj ista govori da je koristila Facebook, pozivala i slala poruke, a uzmemo li u obzir činjenicu da je unos mobitela strogo zabranjen, dolazimo do toga da je u Kaznionici u Požegi moguć velik sigurnosni propust, u Kaznionici kojom rukovodi upravitelj Zvonimir Leopoldović.

Je li ovo jedini problem s kojim smo upoznati, a da je iz djelokruga Kaznionice u Požegi?
Bojimo se da nije.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)