[VIDEO] Babin vir ponovno u mraku. Je li razlog kvar, štednja, preopterećenje ili vandzalizam?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Početkom mjeseca rujna, objavili smo članak pod nazivom “U ovom mrklom mraku nalazi se dječje igralište i gradit će se osnovna škola!“. Već sljedećeg jutra, problem je riješen, dječje igralište u mjesnom odboru Babin vir više nije bilo u mraku, a preglednost i osvijetljenost kvarta, unatoč slaboj i nikakvoj uličnoj rasvjeti bila je kud i kamo bolja, na “zadovoljstvo” stanara Babinog vira.

Svega dva mjeseca nakon, dječje igralište u Babinom viru ponovno bez svijetla, laički rečeno, u mrklom je mraku, i to već treću noć za redom. Koji je razlog za to, za sada nam nije poznato. Kao jedan od razloga mogao bi svakako biti kvar. Drugi razlog mogao bi biti i vandalizam, budući da nam je prije nekoliko dana čitatelj ukazao da je netko slomio dio ograde na igralištu s umjetnom travom. Iznad igrališta s umjetnom travom nalaze se reflektori koji ponovno ne rade i ne osvjetljavaju dječje igralište.

Jedan od razloga mogla bi biti ušteda električne energije. Ta opcija bi bila zasigurno najgora, budući da je Babin vir nakon zamjene stare rasvjete u novu LED rasvjetu postao jedan od najmračnijih kvartova u gradu Požegi. Kvart koji je udaljen svega 600-tinjak metara od centra grada.

Nedavno smo pisali i o skulpturi “Sara” u Babinom viru, koja je također godinama bila neosvijetljena, budući da su dvije male žaruljice, koje su skulpturu osvjetljavale “pregorile”, a godinama nitko nije mario da bi ih trebalo zamijeniti. Na problematiku jedine neosvijetljene skulpture u gradu Požegi, ukazao je bivši saborski zastupnik, župan i dugogodišnji gradonačelnik Grada Požege gospodin Zdravko Ronko. Problem je ekspresno riješen i skulptura je ponovno zasvijetlila te su se pojedini sugrađani iznenadili, jer nisu niti znali da se na tome mjestu nalazi nekakav kip..
Kao četvrti mogući razlog za ponovni mrak na dječjem igralištu u Babinom viru, naveli bi i moguće preopterećenje sustava, zbog zamijenjene dvije žaruljice koje ponovno osvjetljavaju skulpturu “Sare”..

Bilo kako bilo, najveći gradski kvart sa stambenim zgradama je ponovno u mraku. Nadamo se da će nadležni sankcionirati čim je prije moguće navedeni problem, na kakvo, takvo zadovoljstvo mještana Babinog vira, budući da se većina stanara s mračnim kvartom ne može i ne želi pomiriti. Kako kažu, bolje da su ostavili staru rasvjetu, bar se sve vidjelo.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)