Robert Krpan uspješno položio za međunarodnog boksačkog suca s dvije zvjezdice

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Sredinom mjeseca prosinca prošle godine, točnije 17.12.2022. objavili smo članak pod nazivom: “Požega dobila prvog međunarodnog boksačkog suca, Roberta Krpana“. Godinu dana kasnije, 17.12.2023. godine, objavili smo članak “Požežanin Robert Krpan sudio seniorsko Prvenstvo Italije” u sklopu kojeg se odvijalo i polaganje za prvu i drugu IBA ((International Boxing Association) boksačku zvjezdicu.

Budući da se sucima koji su pristupili naknadno javi informacija jesu li položili ili ne, Požežaninu Krpanu je javljeno da je uspješno položio za drugu IBA zvjezdicu. Sada kao sudac s dvije IBA zvjezdice, Robert Krpan može suditi i Europska prvenstva te velike međunarodne i kontinentalne boksačke turnire. Najveći broj IBA zvjezdica koje jedan sudac može imati su tri. S tri IBA zvjezdice, sudac sudi Svjetska prvenstva te Olimpijske igre.

Roberta smo priupitali za komentar.
“Iznimno mi je drago što sam uspješno položiti ispit, sad mi se otvaraju vrata za suditi najveća europska i svjetska natjecanja kao i ostvariti uvjete za polaganje za zadnju treću zvjezdicu, no neću žuriti, uz Petra Grubišića sam najmlađi sudac s dvije zvjezdice u Hrvatskoj od ukupno 4 sudca s tim zvanjem. San svakog suca je odsuditi Olimpijske igre pa tako i moj no ne dam se tome još bar 8 godina.

Svakako bih se htio zahvaliti Hrvatskom boksačkom savezu na prijavljivanju za polaganje, Naimu Ramaju za mentorstvo i poslodavcu Zagrebačko elektrotehnicko poduzeće d.d. što me podupiru u mojoj sudačkoj karijeri te što su mi u tako kratkom roku dopustili odsustvo s posla zbog ovog turnira.
I naravno posebne zahvale mom ocu i treneru Željku Krpanu što me uveo u svijet boks te me o boksu najviše naučio” – rekao je Robert Krpan.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)