SRAMOTNO Gradu Požegi veći prioritet motocross staza nego obitelji i djeca!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Jedna od gorućih tema nekoliko lokalnih portala koji se bave problemima sugrađanki i sugrađana i ne pišu samo ono što im se kaže, vezan je u većini slučajeva s Upravnim odjelom za komunalne djelatnosti i gospodarenje Grada Požege. Taj Upravni odjel čini se sve više gubi volju za radom, isto kao što gubi i dodir s realnošću. Današnja tema ponovno spada u rubriku “vjerovali ili ne”.

Stanovnici ulica Vilima Justa i Zinke Kunc (kod Stanice za tehnički pregled HERZ) nemaju niti asfalt niti uličnu rasvjetu, a neki malo upućeniji tvrde da smo u 21. stoljeću. Na njihov problem Grad Požega reagira tako da su, kako nam tvrde mještani ulica, putem lokalne radio postaje i portala najavili asfaltiranje prilaza motocross stazi “Villare” koja jednom ili dvaput godišnje održava utrke. Ulica prema motocross stazi broji čak četiri obiteljske kuće, od kojih se tri koriste.
U gore navedenim ulicama nadomak HERZ-a, desetak je djece, ali i jedno dijete s invaliditetom, koje izvan svog dvorišta ne može izaći jer nemaju niti rasvjete niti asfalta.
Jako lijepa reklama za Grad Požegu je to da kada brojni žitelji Požeško-slavonske županije čekaju red ispred stanice za tehnički pregled ili polažu na poligonu neku od kategorija za vozački ispit i vide naselje bez asfaltirane ulice i rasvjete, sredinom 2023. godine.

Na žalost, Grad Požega je za veći prioritet odredila asfaltiranje prilaza motocross stazi umjesto obiteljskom naselju s djecom. Staza Villare nekad je bila najbolja jer je bila jedina, a sada, kada na Zlatnom Lugu postoji OFF-ROAD PARK koji može organizirati natjecanja i na europskoj razini, Villare vjerojatno broje svoje posljednje godine, no Grad Požega smatra da će trošenjem velikog iznosa poreznih obveznika podići standard Požežanki i Požežana asfaltiranjem baš te ulice!
Projekt asfaltiranja ulice kod Vilara, “težak” je ukupno 126 000 eura bez PDV-a.

Osim toga, i Ulice Vilima Justa i Zinke Kunc, ali i ova “prioritetna” za asfaltiranje prema Villarama, krasi trava visine veće od pola metra. Upravni odjel je čini se opet zakazao, ili možda pak očekuje da sugrađani sami kose travu uz prometnice?
Isto tako, dobro upućeni izvori iz tvrtke koja održava prometnice u gradu Požegi, tvrde da se ove zime koja je bila izuzetno blaga, Požega kompletno mogla po pitanju prometnica dotjerati i asfaltirati, no revni djelatnici Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i gospodarenje nisu bili u stanju označiti sve što treba raditi. Da jesu, tvrtka za održavanje bi odradila ono za što su plaćeni.

Pješački most u Orljavskoj ulici koji dnevno koriste stotine pješaka i koji zbog svog dotrajalog stanja čeka svoje prve žrtve i pola godine nakon našeg pisanja u članku Grad Požegu očigledno nije briga za sigurnost građanki i građana!, nitko nije niti obišao, a kamoli sanirao, tako da se naslov navedenog članka može ispraviti u to da Grad Požegu zaista nije briga za sigurnost građanki i građana!

Budući da su građanke i građani frustrirani, budući da se donese takve nelogične i najblaže rečeno nerezonske odluke, ne preostaje nam ništa drugo negoli povećati praćenje rada Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i gospodarenje koji svjesno ili nesvjesno radi veliku štetu u prvom redu Požežankama i Požežanima, a onda i gradonačelniku Grada Požege dr.sc. Željku Glaviću, jer će mnogi zbog ovakvih odluka prozivati njega a ne stvarne krivce.

Budući da će navedeni odjel ubrzo dobiti zamjenu, odnosno privremenu ili privremenog pročelnika, nadamo se da će ta ili taj dokazati da se stvari zaista mogu kvalitetno odraditi kao što su prethodnici upravo tako i radili.

Do tada drage čitateljice i čitatelji, morat ćete i dalje čitati, gledati, slušati i žalostiti se, što je veći prioritet motocross staza, nego vi, vaše obitelji i vaša dječica, a čija je ovo sramota, procijenite sami.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)